wat-is-een-ocelotMariëtte

Ocelot Ontwerp is het ontwerpbureau van Mariëtte Boomgaard en is gevestigd in Wageningen.

Ik richt mij voornamelijk op organisaties uit de groene hoek, omdat daar mijn hart ligt als natuurliefhebber. Daarnaast heb ik klanten die werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid, kunst, cultuur en onderwijs.

Bij al mijn werkzaamheden speelt maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol. Uit interesse voor de mensen en organisaties waarmee ik werk, verbind ik me met hen voor de duur van de opdracht.
Ik werk regelmatig samen met Communicatiebureau De Lynx en heb daarnaast een netwerk van webbouwers, tekstschrijvers en fotografen, die ik graag voor je inzet.

Zeefdrukken uit de oude doos
In 1987 kwam ik naar Wageningen voor een studie landschapsarchitectuur, maar verruilde de boeken al gauw voor het ontwerpen en zeefdrukken van affiches. Eerst bij een studentenvereniging, later in een gemeenschappelijke zeefdrukwerkplaats. Op de pagina affiches staan enkele zeefdrukken uit de oude doos.

Opdrachtgevers

BosgroepenLandschappenNLBij12
BoerennatuurVBNE (Vereniging voor Bos- en natuurterreineigenaren)Stichting Probos
KNNV (Vereniging voor veldbiologie)Demeter InternationalKandinsky College Nijmegen
Bso Wijs! – Buitenschoolse opvang in de natuurJANZ ontwikkeling & adviesOBN – Kennisnetwerk Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit
Natuurnetwerk GemeentenWUR (Wageningen University & Research)Maatschappelijke instellingen als Stichting Emmaus, Stichting De Kleine Wereld, Ik Doe Mee Fonds.
Som der Delen – Omgevingsmanagement & ProjectmanagementWesselinkVanZijst – Strategisch OmgevingsmanagementFollon management & consultancy
Diverse bedrijven in de biologische landbouwsector zoals: Remeker Boerenkaas; Landgoed Eyckenstein (Jacob Beeker); Fruittuin Tres Jolie; Noorderbos Blauwe bessen; Bloeiwijs; Tuinderij De Stroom; Ekoboerderij De Lingehof; Hoogstamfruit Hemmen; De Kardoen natuurvoedingszaak; Jorisbrood.Diverse zelfstandig ondernemers in de creatieve sector zoals Ina van Zyl (beeldend kunstenaar); Inge Zeelen (beeldend kunstenaar); Janine van Reekum (metaalrestauratie en regie in restauratie); Bart Spaan (componist).