pasfoto2

wat-is-een-ocelotMariëtte

Ocelot Ontwerp is het ontwerpbureau van Mariëtte Boomgaard en is gevestigd in Wageningen.

Ik richt mij voornamelijk op organisaties uit de groene hoek, omdat daar mijn hart ligt als natuurliefhebber. Daarnaast heb ik klanten die werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid, kunst, cultuur en onderwijs.

Bij al mijn werkzaamheden speelt maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol. Uit interesse voor de mensen en organisaties waarmee ik werk, verbind ik me met hen voor de duur van de opdracht.
Ik werk regelmatig samen met Communicatiebureau De Lynx en heb daarnaast een netwerk van webbouwers, tekstschrijvers en fotografen, die ik graag voor je inzet.

Zeefdrukken
In 1987 kwam ik naar Wageningen voor een studie landschapsarchitectuur, maar verruilde de boeken al gauw voor het ontwerpen en zeefdrukken van affiches. Eerst bij een studentenvereniging, later in een gemeenschappelijke zeefdrukwerkplaats. Op de pagina affiches staan enkele zeefdrukken uit de oude doos.

Webdesign
Ambachtelijk knip- en plakwerk werd halverwege de jaren ’90 uitgebreid met digitaal werken door de komst van een computer. Hierdoor werden de ontwerpmogelijkheden eindeloos. Ik volgde een opleiding webdesign en maakte ik een interessante tijd mee als ‘medewerker nieuwe media’ bij een natuurorganisatie, waarin het gebruik van internet een enorme vlucht nam. Daar werkte in mee aan websites ontwikkelen voor verschillende campagnes, waarbij ik betrokken was.
Na een aantal jaren zocht ik meer variatie en creativiteit in mijn werk, daarom ging ik als vormgever aan de slag bij een ontwerpbureau in Utrecht.

Vanaf juli 2010 werk ik als zelfstandig grafisch ontwerper en combineer ik webdesign met uiteenlopende soorten drukwerk ontwerpen.